Search This Blog

Thursday, 9 February 2017

KERALA PSC PREVIOUS QUESTIONS AND ANSWERS 2017

1:-Who wrote "Gajendramoksham Vanchipattu" ?
 A:-Kunjan Nambiar
 B:-Vagbhadanada
 C:-Saint Chavara Kuriakose Elias
 D:-Sree Narayana Guru
 Correct Answer:- Option-D

Question2:-The two disciples of Sree Narayana Guru attended the Vaikom Satyagraha were
 A:-Swami Satya Varthan and Kottukoikal Velayudhan
 B:-Swami Ananda Therthan and Nata Raja Gurukkal
 C:-Swami Bodhanada and Nata Raja Gurukkal
 D:-Sahodaram Ayyappan and T.K. Madhavan
 Correct Answer:- Option-A

Question3:-"Savithrikutty Adava Vidava Vivaham" is a
 A:-book
 B:-critic
 C:-drama
 D:-poem
 Correct Answer:- Option-C

Question4:-Which year the second Ezhava Memorial Submitted ?
 A:-1896
 B:-1897
 C:-1900
 D:-1901
 Correct Answer:- Option-C

Question5:-Who was the 'mattyr' of Paliyam Satyagraha ?
 A:-Paravur T.K. Narayana Pillai
 B:-A.G. Velayuddan
 C:-Subbarayyer
 D:-K.C.S. Mani
 Correct Answer:- Option-B

Question6:-Who wrote the book "Anargha Nimisham" ?
 A:-Kesava Dev
 B:-S.K. Pottakkadu
 C:-Vaikom Muhammed Basheer
 D:-Changampuzha Krishna Pillai
 Correct Answer:- Option-C

Question7:-Who is the famous woman activist of Kerala Mahila Desa Sevika Sangh ?
 A:-Arya Pallam
 B:-Parvathi Nenmenimangalam
 C:-Lalitha Prabhu
 D:-A.V. Kuttimalu Amma
 Correct Answer:- Option-C

Question8:-The World Alzheimer's day is observed on
 A:-June `26^(th)`
 B:-August `29^(th)`
 C:-September `21^(st)`
 D:-October `11^(th)`
 Correct Answer:- Option-C

Question9:-Who is the author of the book "Akalathiruttu" ?
 A:-Thykattu Ayya Gurukkal
  B:-Vaikunda Swamikkal
 C:-E.V. Ramaswami Naiker
 D:-Vagbhadanada
 Correct Answer:- Option-B

Question10:-Who wrote the autobiography "Atma Katha" ?
 A:-Akkamma Cheriyan
 B:-Anna-Chandi
 C:-K.R. Gauri Amma
 D:-A.V. Kuttimalu Amma
 Correct Answer:- Option-B

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...