Categories

Accountant (2) Accounts Officer (7) Add Question Paper (1) Admission Tickets (24) Airforce Recruitment Rally (4) Allotment (2) AMV (2) Answer Key (176) Army Recruitment Rally (21) Assistant Grade 2 (18) Assistant Salesman (1) Attender (1) BCA (1) BDO (2) Botany (1) BSF (1) BSNL (1) Central Govt Jobs (3) Certificate Verifications (2) Computer Progammer (2) Computer Programer Cum Operator (1) Computer/IT (1) Confidential Assistant (1) Current Affairs (26) Cutoff (4) Defence Jobs (10) DEO (1) Departmental Test (1) Deputy Engineer (1) Divisional Accountant (6) English Questions (6) Entrance Question Papers (2) Exam Calender (2) Exam Coaching (167) Exam Date (18) Exam Details (48) Excise Guard (13) Excise Inspector (5) Expected Questions (218) Experience Certificate (1) Filed Worker (2) Film Awards (2) Fireman (10) Forest Officer (3) General English (3) General Knowledge (59) General Science Questions (2) Hall Tickets (5) Helper - Peon (1) High Court Assistant (1) History (5) HSE Result (3) HSST (14) Important Articles (1) Indain Army Jobs (1) Indain Cinema (1) Indian Constitution (1) Indian Ecnomy (1) Interview (4) IT Jobs (1) Job Fair (1) Jobs (3) Junior Assistant (11) Junior Assistant Grade 2 (3) Junior Employment Officer (2) Junior Health Inspector (3) Junior Public Health Nurse (1) Kerala Fact (2) Kerala Job (2) Kerala PSC (2) Kerala Psc General Questions (7) Kerala PSC Latest Notification (5) Kerala University (2) KHSE (3) KSEB-MAZDOOR (3) L.P/ U.P (2) Lab Assistant (4) largest in World (1) Last Grade (2) LDC (62) LDC Answerkey (11) LDC exam coaching (46) LDC Model Exam (3) LGS (67) Lower Division Typist (3) Lowerdivision clerk-Model Exam (18) LP School Assistant (2) Mark list (1) Medical Officer (2) Model Exam - LGS (2) Model Questions (97) National Days (1) National Film Awards (1) National Film Awards 2014 (1) Notifications (11) Online Exam (1) Online Examination (3) PEN Names (1) PEON / WATCHMAN (1) Physcial Efficency test (10) Plus One (2) Plus One Admission (1) Police constable (29) Police Jobs (23) Postal Assistant (1) Postal Assistant Sorting Assistant (5) Previous Question Papers (11) Previous Questions (6) PROBABILITY LIST (9) Provisional Answerkey (3) PSC Exam 2015 (2) PSC Hall Ticket (1) PSC Memory Tricks (1) PSC News (28) PSC Rank Lsit (59) PSC Recruitment (2) Question Papers (18) Railway Group C (3) Railway Group D (6) Reasoning (1) Recruitment Rally (4) Renaissance in Kerala (8) Results (9) SBT (1) Secretariat Assistant (45) SET (1) SET Exam (1) Shortlist (49) Social Welfare Schemes and Measures (3) Solved Paper (166) Sports (1) SSC Solved Paper (4) SSLC (5) Staff Nurse (8) Sub Inspector of Police (9) Syllabus (89) Technician Grade 2 (1) University Assistant (2) University Exam Paper (1) VEO (17) Viceroys of india (1) Welfare Officer (1) Women Excise Guard (2) Women Police Constable (4) Work assistant (3)
Powered by Blogger.

Thursday, 2 February 2017

FIELD ASSISTANT EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017

FIELD ASSISTANT (HEALTH DEPARTMENT) EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017

1:-The Indian State through which Utharayana line does not pass
 A:-Gujarath
 B:-Madhya Pradesh
 C:-West Bengal
 D:-Orissa
 Correct Answer:- Option-D

2:-Where do you find Khasi, Garo, Jayanthi Hills?
 A:-Purvachal
 B:-Himalayan range
 C:-Trans Himalayan range
 D:-Northern plains
 Correct Answer:- Option-A

3:-Which type of soil is suitable for cotton cultivation?
 A:-Laterite (Mountain) soil
 B:-Silt
 C:-Riger
 D:-Desert soil
 Correct Answer:- Option-C

4:-Name the state where people below poverty line reside maximum
 A:-Kerala
 B:-Uttar Pradesh
 C:-Bihar
 D:-Goa
 Correct Answer:- Option-B

5:-Number of people living in one square k.m. area is called
 A:-Optimum population
 B:-Population growth
 C:-Density of population
 D:-Population phenomena
 Correct Answer:- Option-C

6:-Name of the commission formed to enquire Jaliyan Wala Bagh Massacre
 A:-Hunter Commission
 B:-Simon Commission
 C:-Kothari Commission
 D:-Mudaliar Commission
 Correct Answer:- Option-A

7:-Name of the Brave patriot who wrote under the pen name of "Hazrad"
 A:-Khan Abdul Gaffar Khan
 B:-Riazuthullah Khan
 C:-Asfaqullah Khan
 D:-Vakkam Abdul Khadar Moulavi
 Correct Answer:- Option-C

8:-In which district of Kerala Paital Mountain is situated?
 A:-Thiruvanandapuram
 B:-Kozhikodu
 C:-Vayanadu
 D:-Kannur
 Correct Answer:- Option-D

9:-In which coast of Kerala Maraman convention is held?
 A:-Periyar
 B:-Pampa Nadi
 C:-Kabani
 D:-Bharatapuzha
 Correct Answer:- Option-B

10:-Main soil found in Kerala
 A:-Brick soil
 B:-Forest soil
 C:-Silt
 D:-Red soil
 Correct Answer:- Option-A


11:-Which country released Sri Narayana Guru Stamp apart from India?
 A:-Myanmar
 B:-Nepal
 C:-Pakisthan
 D:-Sri Lanka
 Correct Answer:- Option-D

12:-By whose effort Setu Lakshmi Bai declaration banning Animal Sacrifice in temples under Thiruvitancore
religious endowment was announced?
 A:-Iyankali
 B:-Brahmananda Siva Yogi
 C:-Chattambi Swamigal
 D:-Thaikad Ayya
 Correct Answer:- Option-C

13:-Who wrote Viveka Choddamani?
 A:-Chattambi Swamigal
 B:-Sankaracharya
 C:-Sri Narayana Guru
 D:-Pandit Karuppan
 Correct Answer:- Option-B

14:-By what name Sadhujana Paripalana Sangam which was formed by Iyankali was changed in 1938?
 A:-Pulaya Maha-Sabha
 B:-Sadhujana Paripalini
 C:-Anandha Maha Sabha
 D:-Sadhujana Doodhan
 Correct Answer:- Option-A

15:-Name of the social reformer who declared that church will be closed if school is not established along with
church
 A:-Poikayil Yohannan
 B:-Pambadi John Joseph
 C:-Abraham Malpan
 D:-Kuryakose Elias Chavara
 Correct Answer:- Option-D

16:-Which train is the fastest existing in India?
 A:-Bhopal Sadhapti Express
 B:-Amritsar Express
 C:-Gathiman
 D:-Himsagar Express
 Correct Answer:- Option-C

17:-Who is the State Election Commissioner?
 A:-K. Sasidharan
 B:-V. Bhaskaran
 C:-Kamal Kutti
 D:-Vincent M. Paul
 Correct Answer:- Option-B

18:-Who is the Athletic who carried Indian Flag in Rio-Olympics?
 A:-Abhinav Bindra
 B:-Tintu Luka
 C:-Sania Mirza
 D:-Siva Thapa
 Correct Answer:- Option-A

19:-Who is the chairman of National Human Rights Commission?
 A:-K.G. Bala Krishnan
 B:-J.B. Koshi
 C:-Ranganadha Misra
 D:-H.L. Datt
 Correct Answer:- Option-D

20:-Who was selected as Best Actor in the National Film Award Festival in 2015-16?
 A:-Kamalahasan
 B:-Amita Bachan
 C:-Mohanlal
 D:-Rajinikanth
 Correct Answer:- Option-B

No comments:

Post a Comment

Followers

Google+ Followers

-ADS-

space for ads