Categories

Accountant (2) Accounts Officer (7) Add Question Paper (1) Admission Tickets (24) Airforce Recruitment Rally (4) Allotment (2) AMV (2) Answer Key (176) Army Recruitment Rally (21) Assistant Grade 2 (18) Assistant Salesman (1) Attender (1) BCA (1) BDO (2) Botany (1) BSF (1) BSNL (1) Central Govt Jobs (3) Certificate Verifications (2) Computer Progammer (2) Computer Programer Cum Operator (1) Computer/IT (1) Confidential Assistant (1) Current Affairs (26) Cutoff (4) Defence Jobs (10) DEO (1) Departmental Test (1) Deputy Engineer (1) Divisional Accountant (6) English Questions (6) Entrance Question Papers (2) Exam Calender (2) Exam Coaching (167) Exam Date (18) Exam Details (48) Excise Guard (13) Excise Inspector (5) Expected Questions (218) Experience Certificate (1) Filed Worker (2) Film Awards (2) Fireman (10) Forest Officer (3) General English (3) General Knowledge (59) General Science Questions (2) Hall Tickets (5) Helper - Peon (1) High Court Assistant (1) History (5) HSE Result (3) HSST (14) Important Articles (1) Indain Army Jobs (1) Indain Cinema (1) Indian Constitution (1) Indian Ecnomy (1) Interview (4) IT Jobs (1) Job Fair (1) Jobs (3) Junior Assistant (11) Junior Assistant Grade 2 (3) Junior Employment Officer (2) Junior Health Inspector (3) Junior Public Health Nurse (1) Kerala Fact (2) Kerala Job (2) Kerala PSC (2) Kerala Psc General Questions (7) Kerala PSC Latest Notification (5) Kerala University (2) KHSE (3) KSEB-MAZDOOR (3) L.P/ U.P (2) Lab Assistant (4) largest in World (1) Last Grade (2) LDC (62) LDC Answerkey (11) LDC exam coaching (46) LDC Model Exam (3) LGS (67) Lower Division Typist (3) Lowerdivision clerk-Model Exam (18) LP School Assistant (2) Mark list (1) Medical Officer (2) Model Exam - LGS (2) Model Questions (97) National Days (1) National Film Awards (1) National Film Awards 2014 (1) Notifications (11) Online Exam (1) Online Examination (3) PEN Names (1) PEON / WATCHMAN (1) Physcial Efficency test (10) Plus One (2) Plus One Admission (1) Police constable (29) Police Jobs (23) Postal Assistant (1) Postal Assistant Sorting Assistant (5) Previous Question Papers (11) Previous Questions (6) PROBABILITY LIST (9) Provisional Answerkey (3) PSC Exam 2015 (2) PSC Hall Ticket (1) PSC Memory Tricks (1) PSC News (28) PSC Rank Lsit (59) PSC Recruitment (2) Question Papers (18) Railway Group C (3) Railway Group D (6) Reasoning (1) Recruitment Rally (4) Renaissance in Kerala (8) Results (9) SBT (1) Secretariat Assistant (45) SET (1) SET Exam (1) Shortlist (49) Social Welfare Schemes and Measures (3) Solved Paper (166) Sports (1) SSC Solved Paper (4) SSLC (5) Staff Nurse (8) Sub Inspector of Police (9) Syllabus (89) Technician Grade 2 (1) University Assistant (2) University Exam Paper (1) VEO (17) Viceroys of india (1) Welfare Officer (1) Women Excise Guard (2) Women Police Constable (4) Work assistant (3)
Powered by Blogger.

Thursday, 22 December 2016

LAB ATTENDER , THEATRE ASSISTANT EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017

KERALA PSC LAB ATTENDER , THEATRE ASSISTANT  EXAM QUESTIONS AND ANSWERS 2017


1. The first Malayalam film to get President’s silver medal in 1954:
(a) Chemmeen 
(b) Swayamvaram
(c) Thulabharam 
(d) Neelakkuyil

2. Mayyazhi was liberated from the French rule in:
(a) 1954 
(b) 1955
(c) 1956 
(d) 1957

3. Who was the last chief minister of Travancore- Cochin ?
(a) C Kesavan 
(b) Panampilly Govindamenon
(c) AJ John 
(d) Paravur TK Narayana Pillai

4. Who became the first Chairman of the Kerala Sahitya Academy in 1956?
(a) Vallathol 
(b) Sardar KM Panicker
(c) Mukunda Raja 
(d) None of these

5. Kerala Sangeetha Nataka Academy was established in:
(a) 1956 
(b) 1957
(c) 1958 
(d) 1959

6. The Kerala Sashtra Sahitya Parishad was formed at Kozhikode in:
(a) 1962 
(b) 1963
(c) 1964 
(d) 1965

7. The second city corporation in Kerala:
(a) Kochi 
(b) Kozhikode
(c) Kolloam 
(d) Thrissur

8. Thumba Rocket launching station was started funtioning in:
(a) 1962 
(b) 1963
(c) 1964 
(d) 1965

9. Cochin Port Trust was brought into existence in:
(a) 1963 
(b) 1962
(c) 1964 
(d) 1965

10. Who led the formation of Kerala Congress in 1964?
(a) KM Mani 
(b) PJ Joseph
(c) KM George 
(d) TM Jacob

11. Where is the first literary museum in Kerala?
(a) Shornur 
(b) Tirur
(c) Thrissur 
(d) Kollam

12. The language used in Mappila songs in older days:
(a) Urdu 
(b) Arabic
(c) Tamil 
(d) Arabi Malayalam


13. The river that flows through Attappady:
(a) Pambar 
(b) Kabani
(c) Siruvani 
(d) Kunthi

14. The only Spices Park in Kerala:
(a) Kumali 
(b) Ambalavayal
(c) Vandanmedu 
(d) Putadi

15. Where is Unnayi Varrier Smarakam?
(a) Kalady 
(b) Kodungallur
(c) Iringalakuda 
(d) Edappally

16. Indian Institute of Science Education and Research is set up in:
(a) Wayanad 
(b) Idukky
(c) Alappuzha 
(d) Thiruvananthapuram

17. The first Director of Thiruvananthapuram Doordarshan:
(a) K.Ramakrishnan 
(b) Nagavalli R.S.Kurup
(c) K.Kunjukrishnan 
(d) Ramankutty Nair

18. In which item C.Balakrishnan was given Arjuna Award in 1965?
(a) Power lifting 
(b) Volley Ball
(c) Mountaineering 
(d) Kabadi

19. The state in India which is named after a tree:
(a) Meghalaya 
(b) Mizoram
(c) Sikkim 
(d) Kerala

20. ‘Vayalvaram Veedu’ is related to:
(a) Chattambi Swamikal 
(b) Sri Narayana Guru
(c) Ayyankali 
(d) Vagbhatanandan

Answers:-
1 (d) 2(a) 3 (b) 4 (b) 5(c) 6(a) 7(b) 8(b) 9(c) 10(c)11(b) 12(d) 13(c) 14(d) 15(c) 16(d) 17(c) 18(c) 19(d) 20(b)

No comments:

Post a Comment

Followers

Google+ Followers

-ADS-

space for ads