Search This Blog

Wednesday, 11 March 2015

STATION OFFICER (TRAINEE) EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS

KERALA PSC STATION OFFICER (TRAINEE) EXAM MODEL QUESTIONS AND ANSWERS

1.Who got the first award of Mercy Ravi Foundations

 (A) Sonia Gandhi
 (B) Vandana Shiva
 (C) Mayavathi
 (D) Sheela Dixit

Ans: D

2.The Lok Sabha declared in ------- that the broad objectives of economic policy should be to achieve a socialistic pattern of society.

 (A) 1954
 (B) 1956
 (C) 1961
 (D) 1971

Ans:- A

3.SI unit of electric conductance is

 (A) Ohm
 (B) Farad
 (C) Henry
 (D) Siemen

Ans:-D

4.The name of disease connected with ‘Rh’ factor is 

 (A) Erythroblastosis
 (B) Haemophilia
 (C) Erythromposis
 (D) All the above

Ans:A

5.Periyar rises from

 (A) Nallamala
 (B) Anamala
 (C) Agastyakudam
 (D) Sivagiri hills

Ans:D

6.The archaeological site Machu Pichu is in:

 (A) Peru
 (B) Philippines
 (C) Jordan
 (D) Mexico

Ans:A

7.‘Rathrimazha’ is a famous book written by

 (A) Sugathakumari
 (B) M.Leelavathi
 (C) S.Guptan Nair
 (D) Kamala Das

Ans:A

8.‘Sand Iron’ is related with which game?

 (A) Hockey
 (B) Golf
 (C) Baseball
 (D) Basket ball

Ans:B

9.Photosynthesis is

 (A) an exothermic process
 (B) an endothermic process
 (C) a neutral processs
 (D) a thermostatic process

Ans: B

10.Larie Baker was famous in the field of

 (A) Education
 (B) Architecture
 (C) Real Estate
 (D) Literature

Ans: B






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...