Search This Blog

Sunday, 25 June 2017

KERALA PSC LDC EXAM THRISSUR , KASARGOD, KANNUR SPECIAL QUESTIONS AND ANSWERS 2017

KERALA PSC LDC  THRISSUR QUESTIONS AND ANSWERS ::: KERALA PSC KASARGOD EXAM QUESTIONS AND ANSWERS :: KERALA PSC LDC KANNUR EXAM AND ANSWERS 2017 ::

1:-When and by whom was the 'Nair Service Society' founded?
 A:-1903 - Sree Narayana Guru
 B:-1910 - TM Nair
 C:-1914 - Mannath Padmanabhan
 D:-1916 - K Ramakrishna Pillai
 Answer:- Option-C

2:-The 'Al- Ameen ' started publication from Calicut in October 1924 under the Editorship of
 A:-Muhammed Abdur Rahiman
 B:-Ali Musliyar
 C:-Sithi koya Thangal
 D:-Vakkam Abdul Khadir
Answer:- Option-A

3:-The Autobiography of C Kesavan
 A:-Kazhnjakalam
 B:-Jeevitha Samaram
 C:-Atmakatha
 D:-Ente Purvakala Smaranakal
 Answer:- Option-B

4:-The novel 'Tottiyude Makan' was written by
 A:-kesavadev
 B:-P C kuttikrishnan
 C:-Basheer
 D:-Thakazhi
 Answer:- Option-D

5:-Guruvayoor Satyagraha was started on
 A:-30 March 1924
 B:-01 November 1931
 C:-12 November 1936
 D:-15 May 1903
 Answer:- Option-B

6:-Which Nuclear power plant became India's first Nuclear plant to generate 1000 MW power
 A:-Kudankulam
 B:-Kakrapar
 C:-Narora
 D:-kaiga
 Answer:- Option-A

7:-The Global Day of Parents was observed on
 A:-12 June
 B:-05 June
 C:-14 June
 D:-01 June
 Answer:- Option-D

8:-Who was selected for the J C Daniel award for life time achievement in Cinema for the year 2013 ?
 A:-Sasi kumar
 B:-Navodaya Appachan
 C:-M T Vasudevan Nair
 D:-K S Sethu Madhavan
 Answer:- Option-C

9:-Who became the Chief minister of Odisha consecutively for four times?
 A:-Naveen Patnaik
 B:-Biju Patnaik
 C:-Shivaraj Singh Chouhan
 D:-Giridhar Gamang
 Answer:- Option-A

10:-The autobiography of Sachin Tendulkar
 A:-Cutting Edge
 B:-Open
 C:-Playing it my way
 D:-Dreams from my father
 Answer:- Option-C

Tuesday, 20 June 2017

KERALA PSC LDC EXAM THRISSUR , KASARGOD, KANNUR MODEL QUESTIONS AND ANSWERS 2017

LDC EXAM PSC REPEATED QUESTIONS AND ANSWERS 2017 :: LDC EXAM QUESTIONS AND ANSWERS DOWNLOAD :: 

1:-Member of Parliament Dileep Tirkey is related with which of the following sports?
 A:-Football
 B:-Hockey
 C:-Kabadi
 D:-Shooting
Answer:- Option-B

2:-Central Vigilance Commission (cvc) was established in the year
 A:-1964
 B:-1956
 C:-1948
 D:-1969
Answer:- Option-A

3:-Public Service Commission for Union and State are defined under
 A:-Article 330
 B:-Article 243
 C:-Article 214
 D:-Article 315
 Answer:- Option-D

4:-Name the Pension Scheme launched in September 2010
 A:-Antyodaya Scheme
 B:-Rashtiya Swastya Bheema Yojana
 C:-Swavalamban Scheme
 D:-National Assistance Scheme
 Answer:- Option-C

5:-Who is the present Union Minister of State for Consumer Affairs?
 A:-J.P. Nadda
 B:-Anant Geethe
 C:-C.R. Choudhary
 D:-Harsh Vardhan
Answer:- Option-C

6:-Irom Sharmila fought for the repeal of
 A:-UAPA
 B:-AFSPA
 C:-MISA
 D:-POTA
 Answer:- Option-B

7:-Kanjikode is situated in which district?
 A:-Kannur
 B:-Palakkad
 C:-Idukki
 D:-Wayanad
 Answer:- Option-B

8:-Rice Diversity Block (RDB) established to cultivate 219 traditional varieties of paddy is at
 A:-Kuttanad
 B:-Nenmara
 C:-Vellayani
 D:-Panavelly
 Answer:- Option-D

9:-Which of the following African University is in news for deciding to remove Gandhi statue from its precincts?
 A:-University of Cape Town
 B:-University of South Africa
 C:-Ghana University
 D:-Lagos University
 Answer:- Option-C

10:-The Chabahar Port is situated in
 A:-Afganisthan
 B:-Pakisthan
 C:-Iran
 D:-Bangladesh
 Answer:- Option-C

11:-The sensual Rumba dance belongs to
 A:-Brazil
 B:-Egypt
 C:-New Zealand
 D:-Cuba
 Answer:- Option-D

12:-International Atomic Energy Agency (IAEA) was established in the year
 A:-1957
 B:-1968
 C:-1962
 D:-1953
 Answer:- Option-A

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...